Leerlijnen

Een leerlijn is een beredeneerde opbouw van lessen waarbij je via tussendoelen werkt naar einddoelen. Een leerlijn biedt houvast. Het geeft je een duidelijk beeld van waar je met de leerlingen aan werkt en wat leerlingen aan het eind van een jaar of aan het eind van hun basisschool beheersen.

Leerlijnen en competentiegevoel

Voor leerlingen is het werken met een leerlijn ook prettig. Een leerlijn met duidelijke tussendoelen geeft een leerling het gevoel competent te zijn en competenter te worden. Creëer en Leer heeft heldere leerlijnen waarin de tussendoelen van Tule worden gevolgd. Wil je meer weten over competentiegevoel, bestudeer dan eens de theorie van Luc Stevens over pedagogisch klimaat.

Horizontaal en vertikaal

De overzichten bieden horizontale leerlijnen waarmee je als leerkracht ziet hoe kennis en vaardigheden over de jaren heen worden opgebouwd. De vertikale leerlijnen geven je inzicht in waar je gedurende het schooljaar aan werkt.

Leerlijnen beeldend en drama

Mijn lesprogramma

Bij Creëer en Leer kun je ook heel eenvoudig je eigen leerlijn samenstellen. Maak met onze app lessen favoriet en sleep ze dan naar je eigen tijdlijn. In het korte filmpje kun je zien hoe eenvoudig dat gaat.

Complete overzicht cultuureducatie

Misschien wil je van verschillende disciplines een leerlijn maken. Ook dat kan bij Creëer en Leer. Met één druk op de knop worden de leerlijnen van alle disciplines naast elkaar geplaatst. Zo zie je in één oogopslag je kunst en cultuurprogramma én welke kunstlessen op elkaar aansluiten. Een handig hulpmiddel voor kunst- en cultuureducatie.