Vormgevingsmodel Drama

Speciaal voor (toekomstige) leerkrachten ontwikkelde Holger de Nooij een kennisclip waarin de basis van het vak helder wordt uitgelegd. Middels het vormgevingsmodel drama kom je erachter wat de productcompenten van het vak drama zijn en welke procescomponenten daarbij een rol spelen.

Gratis kennisclip

Wat je als (toekomstig) leerkracht moet weten over drama en vormgeven heeft Creëer en Leer samengebracht in een kennisclip. Het vormgevingsmodel wordt ontrafeld en met praktijkvoorbeelden uitgelegd. Bekijk de kennisclip.

Vormgevingsmodel Drama
vormgevingsmodel drama

Wil je meer weten over drama en didactiek? Kijk op spel is al jaren het meest gebruikte didactiekboek voor het vak drama. Het bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis. Het is dé link tussen drama en passend onderwijs, 21e-eeuwse vaardigheden, cultuuronderwijs en praktijkonderzoek. Kijk op spel is hét basisboek voor iedere leerkracht (in spe) die drama geeft.

Blended learning

Wil je als opleiding je studenten laten oefenen met het vormgevingsmodel drama? Met een abonnement op Creëer en Leer/drama krijgen alle studenten van je opleiding toegang tot een groot aantal drama lessen, opgezet volgens het vormgevingsmodel en de procesgerichte didactiek. De app wordt via de beveiligde omgeving van SurfConext aangeboden waardoor elke student persoonlijke toegang heeft, terwijl de privacy is gewaarborgd. Met het abonnement hebben studenten ook de mogelijkheid lessen aan te passen en op te slaan in een leerlijn. Dit complete aanbod is ideaal voor blended learning.

SurfConext

Abonnee worden?

Training

Creëer en Leer biedt training en coaching op het gebied van de procesgerichte didactiek en drama.

Leerlijnen

Dankzij het werken met bouwstenen heeft Creëer en Leer glasheldere leerlijnen voor beeldende vorming.

Lesideeën

Wil je het vormgevingsmodel in de praktijk brengen? Gebruik dan de lessen van Creëer en Leer.