Hoe werkt het?

De lessen van Creëer en Leer hebben een bijzondere opbouw.Lessen bestaan uit bouwstenen. Als (toekomstige) gebruiker wil je weten hoe je lessen kunt zoeken, wat de gekleurde ruitjes betekenen, hoe je lessen kunt aanpassen en waar je een lesprogramma kunt samenstellen. Je leert er snel meer over met het filmpje: Werking van de website.

Wil je informatie over vormgeven en de procesgerichte didactiek? Bekijk dan de kennisclip met uitleg over vormgeven, lesfasen en bouwstenen.

Praktische informatie over het geven van een les met de bouwstenen, krijg je in Lesgeven met de bouwstenen voor groep 3 tot en met 8 of voor de kleuters.

 

Hoe werkt het?
Werking van de website
Hoe geef je les met de bouwstenen?
groep 3-8
Hoe werkt het?
Procesgerichte didactiek: vormgeven – lesfasen – bouwstenen
Hoe geef je les met de bouwstenen?
groep 1-2

Leerlijnen en materiaal

Om je nog meer te verdiepen in onze methodes bieden we aanvullende informatie over onze doorlopende leerlijnen voor beeldende vorming en drama. We bieden overzichten van het beodigde materiaal per methode en leveren downloadbare pictogrammen aan als ondersteuning bij de lessen drama.

Lesfasen

Meer informatie over de procesgerichte didactiek vind je op de website van SLO met een artikel over de lesfasen van het vormgeven.

Hoe Werkt Het