Hoe werkt het?

De lessen van Creëer en Leer hebben een bijzondere opbouw. Alles lessen bestaan uit didactische bouwstenen. Als (toekomstige) gebruiker wil je weten hoe je lessen kunt zoeken, wat de gekleurde ruitjes betekenen, hoe je lessen kunt aanpassen en waar je een lesprogramma kunt samenstellen. Je leert er snel meer over met het filmpje: Werking van de website.

Wil je informatie over vormgeven en de procesgerichte didactiek? Bekijk dan de kennisclip met uitleg over vormgeven, lesfasen en bouwstenen.

Praktische informatie over het geven van een les met de bouwstenen, krijg je in Lesgeven met de bouwstenen voor groep 3 tot en met 8 of voor de kleuters.

 

Hoe werkt het?
Werking van de website
Hoe geef je les met de bouwstenen?
groep 3-8
Hoe werkt het?
Procesgerichte didactiek: vormgeven – lesfasen – bouwstenen
Hoe geef je les met de bouwstenen?
groep 1-2

Leerlijnen

Creëer en Leer biedt ondersteuning met leerlijnen, materiaallijst en pictogrammen. Op onze pagina leerlijnen staan heldere overzichten voor beeldende vorming en voor drama, voor vorm en werkwijze. Je leest er ook hoe je zelf eenvoudig je eigen leerlijn kunt samenstellen. In onze app maak je lessen met één klik favoriet om ze vervolgens naar je eigen tijdlijn te slepen. Het filmpje hiernaast geeft je een voorproefje.

Extra materiaal

Om het jou als leerkracht makkelijk te maken hebben we ook een handige materiaallijst voor beeldende vorming en pictogrammen die je bij de dramalessen kun gebruiken.

Lesfasen

Meer informatie over de procesgerichte didactiek vind je in de electronische uitgave Creëren kun je leren of op de website van SLO met een artikel over de lesfasen van het vormgeven.

procesgerichte didactiek