Training

Creëer & Leer biedt training en coaching in de procesgerichte didactiek, gekoppeld aan een van de kunstdisciplines. Voor elke discipline beschikken wij over deskundige docenten.

Beeldend

Mech Benjaminsen en Robert Stieltjes stonden aan de wieg van de online methode Laat maar Zien. Vanuit het vakgebied beeldend onderwijs, trainen en coachen Mech Benjaminsen en Robert Stieltjes individuele leerkrachten, school- en managementteams. Speerpunten zijn de procesgerichte didactiek, creatieve vaardigheden en spelprincipes. De inhoud en de vorm van de training wordt afgestemd op de behoeften van de leerkracht of het team. Theorie en praktijk komen in elke training afwisselend aan bod. Als leerkrachten aan het eind van een training (weer) zin hebben om beeldende lessen en ook het vertrouwen hebben dat hen dat lukt, dan is hun missie geslaagd.

Muziek

Lize en Maite, LIMAI, studeerden samen Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle. In 2007 ontwikkelden ze hun eerste naschoolse project voor het basisonderwijs. Inmiddels zijn ze jaarlijks op ruim 100 scholen actief. Of het nu om korte muziekworkshops, grote projecten voor kinderen of deskundigheidsbevordering voor leerkrachten gaat; LIMAI werkt altijd vanuit een procesgerichte didactiek.

Drama

Holger de Nooij geldt landelijk als autoriteit op het gebied van dramaonderwijs aan basisschoolkinderen en leerkrachten (in opleiding). Hij publiceerde o.a. ‘Kijk op spel’ en ‘De planken op’ die als standaardwerk op de Pabo worden gebruikt. Als geen ander kan hij leerkrachten laten zien hoe je dramaonderwijs kunt geven.