Thematisch onderwijs

Steeds meer scholen bieden de leerdoelen thematisch aan. Zo maak je onderwijs in samenhang en versterk je kennis en vaardigheden door ze op verschillende manieren aan te bieden. De lessen van Creëer en Leer zijn ideaal voor thematisch onderwijs. Per lestegel vind je informatie over kerndoelen waar de opdracht bij aansluit. En met de handige filters selecteer je in een handomdraai lessen die gekoppeld zijn aan het vakgebied van jouw keuze: taal, rekenen, wereldoriëntatie.

thematisch onderwijs
thematisch onderwijs
thematisch onderwijs

Thematisch onderwijs en andere methodes

Ook voor scholen die met methodes als Blink, IPC, DaVinci, 4xwijzer, Piramide en Lijn 3 werken, heeft Creëer en Leer geschikte lessen. Via de filterpagina zoek je eenvoudig op leergebied en kerndoel. Eenmaal een geschikte les gevonden, dan maak je hem met één klik favoriet en plaats je de les in je eigen programma. Vind je de opdracht geschikt, maar past de werkwijze niet in jouw programma? Pas de les dan eenvoudig aan.

Voorbeeld lesprogramma Creëer en Leer en de thema’s van Blink voor groep 3-4A

Per discipline kun je de lessen die aansluiten bij jouw methode in een overzicht plaatsen. Maak je gebruik van meerdere disciplines, dan kun je alle kunstlessen in één overzicht bekijken.

thematisch onderwijs

Onderwijs in samenhang

Wil je meer weten over thematisch werken?

Leskracht

Zoek je materiaal waarmee je vakintegratie kunt bevorderen? Kijk dan eens op de website van Leskracht: onderwijs in samenhang. Het platform biedt een hybride leer- werk- en ontwikkelomgeving. Leskracht ondersteunt en inspireert basisscholen om bij de wereldoriëntatie thema’s, betekenisvolle taaldoelen, burgerschap, digitale geletterdheid en de creatieve vakken onder te brengen. Ook Leskracht werkt procesgericht waardoor alle lessen van Creëer en Leer naadloos aansluiten. Neem eens een kijkje op de website of volg een gratis (online) kennismaking en ontdek hoe mooi onderwijs in samenhang gegeven kan worden.

Thematisch onderwijs en Blink

Blink biedt lessen wereldoriëntatie verdeeld over 5 thema’s per jaar. Creëer en Leer heeft bij elk thema passende lessen. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema: Ruimtereizigers

blink themas

Thema: Ik hou van Holland

blink themas

Thema: Op leven en dood

Thematisch onderwijs en Lijn 3

Lijn 3 is een taal- en leesmethode voor groep 3. De methode bestaat uit 12 thema’s. Werk je met Lijn 3 dan bieden de lessen beeldende vorming een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 1: Dit ben ik

lesideeen lijn 3

Thema 7: Op wielen

lesideeen lijn 3

Thema 9: Het is feest

Thematisch onderwijs en Piramide

Piramide is een methode voor groep 1 en 2 waarin spelend leren centraal staat. Jaarlijks komen 12 thema’s aan bod. Werk je met Piramide dan bieden de lessen van Creëer en Leer een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 3: Herfst

Thematisch onderwijs

Thema 6: Wonen

Thematisch onderwijs

Thema 9: Kleding

Proefabonnement

Nieuwsgierig geworden? Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

Gratis
proefabonnement?