Thematisch onderwijs

Steeds meer scholen bieden de leerdoelen thematisch aan. Zo maak je onderwijs in samenhang en versterk je kennis en vaardigheden door ze op verschillende manieren aan te bieden. De lessen van Creëer en Leer zijn ideaal voor thematisch onderwijs. Per lestegel vind je informatie over kerndoelen waar de opdracht bij aansluit. En met de handige filters selecteer je in een handomdraai lessen die gekoppeld zijn aan het vakgebied van jouw keuze: taal, rekenen, wereldoriëntatie.

thematisch onderwijs
thematisch onderwijs
thematisch onderwijs

Thematisch onderwijs en andere methodes

Ook voor scholen die met methodes als Blink, IPC, DaVinci, 4xwijzer en Lijn 3 werken, heeft Creëer en Leer geschikte lessen. Via de filterpagina zoek je eenvoudig op leergebied en kerndoel. Eenmaal een geschikte les gevonden, dan maak je hem met één klik favoriet en plaats je de les in je eigen programma. Vind je de opdracht geschikt, maar past de werkwijze niet in jouw programma? Pas de les dan eenvoudig aan.

Voorbeeld lesprogramma Creëer en Leer en de thema’s van Blink voor groep 3-4A

thematisch onderwijs

Onderwijs in samenhang

Wil je meer weten over thematisch werken?

Leskracht

Zoek je materiaal waarmee je vakintegratie kunt bevorderen? Kijk dan eens op de website van Leskracht: onderwijs in samenhang. Het platform biedt een hybride leer- werk- en ontwikkelomgeving met alles wat je nodig hebt om het goede te doen met en voor de kinderen. Alle lessen van Creëer en Leer zijn in de uitgebreide bibliotheek van Leskracht (de zogenaamde Biebbox) geïntergreerd.

thematisch werken

Thematisch onderwijs en Blink

Blink biedt lessen wereldoriëntatie verdeeld over 5 thema’s per jaar. Creëer en Leer heeft bij elk thema passende lessen. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema: Ruimtereizigers

blink themas

Thema: Ik hou van Holland

blink themas

Thema: Op leven en dood

Thematisch onderwijs en Lijn 3

Lijn 3 is een taal- en leesmethode voor groep 3. De methode bestaat uit 12 thema’s. Werk je met Lijn 3 dan bieden de lessen beeldende vorming een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 1: Dit ben ik

lesideeen lijn 3

Thema 7: Op wielen

lesideeen lijn 3

Thema 9: Het is feest

Proefabonnement

Nieuwsgierig geworden? Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

Gratis
proefabonnement?