Vormgevingsmodel Muziek

Muzieklessen zijn eigenlijk vormgevingslessen. Om als leerkracht grip te krijgen op het vormgeven van muziek en er les in te kunnen geven, hanteert Creëer en Leer het vormgevingsmodel muziek. Alle onderdelen van dit model kom je in de lessen van Creëer en Leer tegen.

Vormgevingsmodel Muziek

Vormgeven en muziek

Met de uitleg van het vormgevingsmodel muziek bieden we steun bij het verzorgen van je muzieklessen. Het geeft je zicht op de doelen van een muziekles. Wat wil je de leerlingen tijdens de les leren? Welke onderdelen herhaal je zodat de leerlingen er beter in worden? Jij, als leerkracht, kunt de doelen vertalen naar de leerlingen waardoor ze het gevoel krijgen steeds competenter te worden. Dit zal het plezier in muziek maken alleen maar versterken.

Blended learning

Wil je als opleiding je studenten laten oefenen met het vormgevingsmodel muziek? Met een abonnement op Creëer en Leer/muziek krijgen alle studenten van je opleiding toegang tot een groot aantal muzieklessen, opgezet volgens het vormgevingsmodel en de procesgerichte didactiek. De app wordt via de beveiligde omgeving van SurfConext aangeboden waardoor elke student persoonlijke toegang heeft, terwijl de privacy is gewaarborgd. Met het abonnement hebben studenten ook de mogelijkheid lessen aan te passen en op te slaan in een leerlijn. Dit complete aanbod is ideaal voor blended learning.

SurfConext
vormgevingsmodel muziek

Kennisclips

De auteurs Emma Wieriks en Rhodé de Wolf maakten speciaal voor leerkrachten én leerkrachten in opleiding een aantal kennisclips waarmee de verschillende werkwijzen bij muziek worden uitgelegd. Er zitten handige tips bij voor het geven van muzieklessen die gebaseerd zijn op: zingen, noteren, luisteren, spelen en bewegen. Met een abonnement op Creëer en Leer/muziek heb je toegang tot alle kennisclips.

Abonnee worden?

Training

Creëer en Leer biedt training en coaching op het gebied van de procesgerichte didactiek en drama.

Leerlijnen

Dankzij het werken met bouwstenen heeft Creëer en Leer glasheldere leerlijnen voor beeldende vorming.

Lesideeën

Wil je het vormgevingsmodel in de praktijk brengen? Gebruik dan de lessen van Creëer en Leer.