Procesgerichte didactiek en beeldende vorming

Speciaal voor (toekomstige) leerkrachten ontwikkelde Creëer en Leer een beknopte tekst waarin de basis van het vak helder wordt uitgelegd. De tekst biedt informatie, inzicht en inspiratie voor optimale lessen beeldende vorming volgens de procesgerichte didactiek. Heb je een abonnement op de methode Creëer en Leer/beeldend dan kun je ook leren via de metrokaart met kennisclips.

Procesgerichte didactiek en beeldende vorming

Gratis elektronische uitgave

Alles wat je als (toekomstig) leerkracht moet weten over beeldende vorming en de procesgerichte didactiek heeft Creëer en Leer samengebracht in de elektronische uitgave ‘Creëren kun je leren‘. Van de functies van beelden en het vormgevingsmodel tot creativiteit en de procesgerichte didactiek, alles staat erin.

Creëren kun je leren: metrokaart

In een studieboek hangt het ene hoofdstuk meestal samen met het andere. Middels de ‘Creëren kun je leren‘ metrokaart zie je het verband tussen de hoofdstukken en de begrippen. Je kunt alle stations op een metrolijn één voor één aanklikken en bestuderen. Maar je kunt ook overstappen op een andere lijn om te kijken hoe het ene begrip met het andere verbandhoudt. Ideaal voor wie inzicht in de samenhang wil krijgen.

metrostelsel

Kennisclips

Leer je liever via filmpjes? Creëer en Leer heeft 14 kennisclips gemaakt die perfect aansluiten bij de tekst. De combinatie van animaties met een voice over levert voor veel studenten een beter begrip van de theorie. De kennisclips zijn alleen toegankelijk met een abonnement op Creëer en Leer/beeldend.

Al abonnee?

Blended learning

Wil je als opleiding zowel de tekst als de kennisclips in je onderwijs gebruiken? Met een abonnement op Creëer en Leer/beeldend krijgen alle studenten van je opleiding toegang tot de kennisclips. De app wordt via de beveiligde omgeving van SurfConext aangeboden waardoor elke student persoonlijke toegang heeft, terwijl de privacy is gewaarborgd. Met het abonnement hebben studenten ook toegang tot alle lessen van Creëer en Leer/beeldend en de mogelijkheid lessen aan te passen en op te slaan in een leerlijn. Dit complete aanbod is ideaal voor blended learning.

SurfConext

Training

Creëer en Leer biedt training en coaching op het gebied van de procesgerichte didactiek en beeldende vorming.

Leerlijnen

Dankzij het werken met bouwstenen heeft Creëer en Leer glasheldere leerlijnen voor beeldende vorming.

Lesideeën

Wil je de procesgerichte didactiek in de praktijk brengen? Gebruik dan de lessen van Creëer en Leer.