Lesideeën

Wil je inspiratie? Zoek je ideeën voor het basisonderwijs? Of kijk je graag rond bij knutselopdrachten? Misschien wil je wel weten wat Creëer en Leer aan lessen te bieden heeft bij feesten, themadagen en seizoenen? Bekijk een van onderstaande selecties met inpirerende lessen beeldende vorming en drama.

Lesideeën voor het basisonderwijs: feesten, thema’s en seizoenen

Onderwijs in samenhang

Wil je meer weten over thematisch werken? Bekijk dan het artikel van Onderwijs van Morgen over thematisch werken in de bovenbouw. Je kunt ook het onderzoek van het NRO lezen over de opbrengsten van vakintegratie.

Zoek je materiaal waarmee je vakintegratie kunt bevorderen, kijk dan eens op de website van Leskracht: onderwijs in samenhang. Het platform biedt een hybride leer- werk- en ontwikkelomgeving met alles wat je nodig hebt om het goede te doen met en voor de kinderen.

Kunstlessen

Ben je op zoek naar lessen over kunst? Creëer en Leer biedt ook lessen over kunstenaars, kunststijlen, architectuur of design. Bekijk de lessen.

Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst

Lijn 3 – taalmethode en beeldende vorming

Lijn 3 is een taal- en leesmethode voor groep 3. De methode bestaat uit 12 thema’s. Werk je met Lijn 3 dan bieden de lessen beeldende vorming een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 1: Dit ben ik

lesideeen lijn 3

Thema 7: Op wielen

lesideeen lijn 3

Thema 9: Het is feest

Proefabonnement

Alle lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

Gratis
proefabonnement?