Lesideeën

Wil je inspiratie? Zoek je ideeën voor het basisonderwijs? Of kijk je graag rond bij knutselopdrachten? Misschien wil je wel weten wat Creëer en Leer aan lessen te bieden heeft bij feesten, themadagen en seizoenen? Bekijk een van onderstaande selecties met inpirerende lessen beeldende vorming, muziek en drama.

Grootste aanbod kunstlessen

Met meer dan 850 unieke lessen, heeft Creëer en Leer het grootste aanbod in kunstlessen. Ideaal voor thematisch onderwijs. En ook bij de feesten en seizoenen is er altijd wel een geschikte les te vinden.

Proefabonnement

Onderstaande lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Wil je eens zo’n complete les uitproberen? Schaf dan een gratis proefabonnement aan. Of neem een abonnement op een van onze methodes en krijg direct toegang tot meer dan 850 kunstlessen.

Gratis
proefabonnement?

Lesideeën voor het basisonderwijs: feesten, thema’s en seizoenen

Lesideeën en de thema’s van Blink

Blink biedt lessen wereldoriëntatie verdeeld over 5 thema’s per jaar. Creëer en Leer heeft bij elk thema een passende les beeldende vorming. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema: Ruimtereizigers

blink themas

Thema: Ik hou van Holland

blink themas

Thema: Op leven en dood

Lesideeën Kunst

Ben je op zoek naar lessen over kunst? Creëer en Leer biedt ook lessen over kunstenaars, kunststijlen, architectuur of design. Bekijk de lessen.

Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst

Lesideeën en Lijn 3

Lijn 3 is een taal- en leesmethode voor groep 3. De methode bestaat uit 12 thema’s. Werk je met Lijn 3 dan bieden de lessen beeldende vorming een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 1: Dit ben ik

lesideeen lijn 3

Thema 7: Op wielen

lesideeen lijn 3

Thema 9: Het is feest