Lesideeën

Wil je inspiratie? Zoek je ideeën voor het basisonderwijs? Of kijk je graag rond bij knutselopdrachten? Misschien wil je wel weten wat Creëer en Leer aan lessen te bieden heeft bij feesten, themadagen en seizoenen? Bekijk een van onderstaande selecties met inpirerende lessen beeldende vorming en drama.

Lesideeën voor het basisonderwijs: feesten, thema’s en seizoenen

Onderwijs in samenhang

Wil je meer weten over thematisch werken? Bekijk dan het ondrzoek van het NRO over de opbrengsten van vakintegratie.

Zoek je materiaal waarmee je vakintegratie kunt bevorderen? Kijk dan eens op de website van Leskracht: onderwijs in samenhang. Het platform biedt een hybride leer- werk- en ontwikkelomgeving met alles wat je nodig hebt om het goede te doen met en voor de kinderen.

Kunstlessen

Ben je op zoek naar lessen over kunst? Creëer en Leer biedt ook lessen over kunstenaars, kunststijlen, architectuur of design. Bekijk de lessen.

Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst
Lesideeen kunst

Lijn 3 – taalmethode en beeldende vorming

Lijn 3 is een taal- en leesmethode voor groep 3. De methode bestaat uit 12 thema’s. Werk je met Lijn 3 dan bieden de lessen beeldende vorming een prima aanvulling. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema 1: Dit ben ik

lesideeen lijn 3

Thema 7: Op wielen

lesideeen lijn 3

Thema 9: Het is feest

Blink thema’s en beeldende vorming

Blink biedt lessen wereldoriëntatie verdeeld over 5 thema’s per jaar. Creëer en Leer heeft bij elk thema een passende les beeldende vorming. Kijk hier voor het complete overzicht.

Thema: Ruimtereizigers

blink themas

Thema: Ik hou van Holland

blink themas

Thema: Op leven en dood

Proefabonnement

Alle lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

Gratis
proefabonnement?