Beeldende vorming

Creëer en Leer biedt training en coaching in de procesgerichte didactiek op het gebied van beeldende vorming. Hierbij een greep uit de mogelijkheden. Elke training wordt op maat gemaakt zodat de inhoud naadloos aansluit bij de wensen van het team en de visie van de school. Het is de manier om het kunst- en cultuuronderwijs een impuls te geven.

Wil je meer informatie?

Procesgerichte didactiek

In deze training leer je alles over de manier waarop je kinderen kunt leren vormgeven. Daarvoor hoef je zelf geen specialist te zijn. De procesgerichte didactiek biedt juist handvatten voor zowel leerkracht als leerling in de creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens een teamtraining leer je de theorie van de procesgerichte didactiek, maar je brengt hem ook in praktijk zodat je als leerkracht direct een mooie les in de vingers hebt.

Creativiteit en spel

Tijdens deze training krijg je inzicht in processen van creatief denken, probleem oplossen en hoe je dat kunt stimuleren met spel. We bespreken het theoretische kader en er wordt een link gelegd met de procesgerichte didactiek. Je krijgt praktische tips voor het bevorderen van creativiteit bij kinderen en je ondervindt zelf hoe je, al spelend, een keur aan ideeën kunt bedenken.

Creëer en Leer verzorgde deze training ook online voor het LKCAtelier.
Lees meer.

Pimp je les van pinterest

Wil je weten hoe je van een idee van internet een creatieve les maakt? Creëer en Leer biedt een korte cursus aan waarin je leert hoe je van een leuk idee een procesgerichte les maakt. Je krijgt inzicht in de procesgerichte didactiek en past de didactiek toe op een zelf ingebracht idee.

Coaching bij het opzetten van een leerlijn

Wil je een creatief programma dat is afgestemd op de visie van de school? Dan kunnen de professionele trainers van Creëer & Leer je ondersteunen. Samen met de ICC-er, het management en bouwcoördinatoren wordt een implementatie-traject uitgestippeld. De kwaliteit van het doorlopende programma wordt door de trainer gewaarborgd, de invulling ligt in handen van het team.

Coaching individuele leerkrachten

Een coachingstraject wordt altijd afgestemd op de behoefte van de individuele leerkracht. Training, voorbeeldlessen in de klas, feedback na een klasbezoek en evaluatie op basis van resultaten uit een les, het kunnen allemaal onderdelen zijn van het traject. Creëer & Leer heeft voor een dergelijk traject speciaal ontwikkelde lessen die de leerkracht stap voor stap op weg helpen in het geven van beeldend onderwijs volgens de procesgerichte didactiek.