WK voetbal

Op 20 november begint het WK voetbal in Qatar. Daar is veel over te doen, zowel sportief als politiek. Één ding is zeker, als de bal eenmaal rolt, zijn de kinderen enthousiast. En daar kun je met een les beeldend, muziek of drama prima op inspelen.

Sportevenementen

In aanloop van een WK zijn leerlingen vaak uit zichzelf al bezig met begrippen als winnen, verliezen, uitblinken. Dit heeft alles te maken met de kerndoelen van Mens en samenleving, bijvoorbeeld als het gaat over ik en de ander. Maar het sluit ook aan bij Natuur en techniek, wanneer je goed kijkt naar hoe een menselijk lijf is opgebouwd. En daar kun je ook je lessen beeldende vorming en drama mooi aan koppelen.

Gratis proefabonnement

Onderstaande lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

WK voetbal voor groep 1-4

lessen olympische spelen beeldend
Koningsdag lessen
WK voetbal
Lessen olympische spelen

WK voetbal voor groep 5-8

Lessen olympische spelen
WK voetbal
Lessen olympische spelen
WK voetbal
WK voetbal
WK voetbal
lessen wk voetbal

Gratis proefabonnement?

Wil je aanvullend materiaal voor de wereldoriënterende vakken? Kijk dan eens naar de digitale kennisbank Meloo Biebbox op de website van Leskracht.

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en seizoenen.

Kunst

Kijk ook bij lesideeën waarin het werk van kunstenaars centraal staat.