Thuisonderwijs basisschool

De kerstvakantie is voorbij, maar naar school gaan mag nog niet. Speciaal voor alle leerlingen die thuis onderwijs moeten volgen heeft Creëer en Leer gratis lessen beeldende vorming gemaakt.

Beelden maken aan de keukentafel

Wil je leerlingen thuis aan het werk zetten met een beeldende opdracht? Geef ze de link van deze webpagina. Het filmmateriaal geeft leerlingen voldoende uitleg om zelfstandig aan de slag te gaan. In de lesbeschrijving zit aanvullende informatie en een lijstje met benodigd materiaal.

Thuisonderwijs Basisschool

Thuisonderwijs basisschool: 3, 4 en 5

Bij de tijd
Er zit een mannetje in de klok. Het mannetje wist de wijzer uit en schildert daarna een nieuwe wijzer. Daar doet het mannetje precies 1 minuut over. En zo verstrijkt de tijd.

Opdracht
In deze les bekijk je het kunstwerk van Maarten Baas. De klok hangt op schiphol. Maar er zijn veel meer klokken. Laat met je werkstuk zien dat jij, net als het mannetje in de klok, bij de tijd bent.

Lesbeschrijving

Website van kunstenaar Maarten Baas

Thuisonderwijs basisschool: 6, 7 en 8

Positief/negatief
Negatief is het nieuwe positief’. Deze uitspraak heeft alles te maken met de akelige ziekte Covid-19 en de testuitslagen. Als leerling wordt je daar volop mee geconfronteerd. En dan is het best lastig om positief te blijven.

Opdracht
Je bekijkt de verschillende betekenissen van positief en negatief. Je bekijkt ook hoe een tegenstelling in beeld kan worden gebracht. Dat ga je zelf proberen met een portret. Een flinke uitdaging waarin je contrast, zowel in kleur als vorm goed kunt gebruiken.

Lesbeschrijving

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en seizoenen.

Seizoenen

Kijk ook bij lesideeën voor de seizoenen. Met inspiratie voor beeldende vorming en drama.

Meer info over
het abonnement?