Sport en spel

Sportdag, schoolvoetbal, EK’s en WK’s, aan het eind van het schooljaar is er vaak aandacht voor sport en spel. En daar kun je ook met een les beeldend, muziek of drama prima op inspelen.

Sportevenementen

In aanloop van een EK, WK of andere sportevenementen zijn leerlingen vaak uit zichzelf al bezig met begrippen als winnen, verliezen, uitblinken. Dit heeft alles te maken met de kerndoelen van Mens en samenleving, bijvoorbeeld als het gaat over ik en de ander. Maar het sluit ook aan bij Natuur en techniek, wanneer je goed kijkt naar hoe een menselijk lijf is opgebouwd. En daar kun je ook je lessen beeldende vorming, muziek en drama mooi aan koppelen.

Gratis proefabonnement

Onderstaande lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Wil je eens een les uitproberen? Schaf dan een gratis proefabonnement aan. Of neem een abonnement op een van onze methodes en krijg direct toegang tot alle lessen, inclusief onderstaande.

Gratis proefabonnement?

Lessen sport en spel voor groep 1-4

sport en spel
Lessen olympische spelen

Lessen olympische spelen groep 5-8

Lessen sport en spel<br />
Lessen sport en spel<br />

Wil je aanvullend materiaal voor de wereldoriënterende vakken? Kijk dan eens naar de digitale kennisbank Meloo Biebbox op de website van Leskracht.

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en seizoenen.

Kunst

Kijk ook bij lesideeën waarin het werk van kunstenaars centraal staat.