Lessen Halloween

Griezelen met geesten, joken met spoken. Halloween wordt ook in Nederland steeds meer gevierd. Tradtioneel gezien heeft Halloween alles te maken met het herdenken van de doden. Dat gebeurt op 1 november. De avond daarvoor is de heilige avond (hallows evening of halloween). Dan worden nare geesten verdreven. Met de lessen van Creëer en Leer voor drama en beeldende vorming maak je spoken aan het schrikken.

Griezelen

Halloween is verbonden met thema’s als griezelen, angst, spoken en geesten. Spannend om over te spelen, uitdagend om er een les beeldende vorming aan te koppelen. Zo speel je met de kleuters oma’s griezelkasteel. De leerlingen van groep 3 en 4 kunnen een objectenspel doen met griezelplekken. Hoe klinkt een griezelschoolreisje in Jabbertalk? Met groep 5 en 6 kun je dat uitproberen. De leerlingen van de bovenbouw acteren een ontmaskering. Ook met de lessen voor beeldende vorming kun je prima aansluiten bij Halloween. Kleuters tekenen heksen en spoken met houtskool. In de middenbouw maken ze maskers voor Halloween en de leerlingen van de bovenbouw verdiepen zich in de danse macabre. Bekijk de lesssuggesties. Voor beeldende vorming hebben de lessen een groene balk, voor drama een blauwe balk.

 

Lessen Halloween voor groep 1 tot en met 4

Lessen halloween drama groep 1-2
lessen halloween beeldende vorming groep 1-2
lessen halloween drama groep 3-4
lessen halloween drama groep 3-4

Lessen voor groep 5 en 6

lessen halloween
lessen halloween drama
lessen halloween drama groep 5-6

Lessen voor groep 7 en 8

lessen halloween beeldende vorming groep 7-8
lessen halloween beeldende vorming groep 7-8

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie bij alle feesten, themadagen en seizoenen.

Sinterklaas

Vlak na Halloween komt Sinterklaas aan in Nederland. Ook dit feest biedt allerlei mogelijkheden voor lessen beeldende vorming en drama.

Wil je behalve inspiratie een van bovenstaande lessen in je klas gebruiken? Schaf dan een abonnement aan voor de methode beeldende vorming of drama en je krijgt toegang tot deze en nog veel meer creatieve lessen compleet met veel filmmateriaal voor leerling én leerkracht.

Meer info over
het abonnement?

Informatieve filmpjes nodig over Halloween? SchoolTV biedt meerdere filmpjes over dit thema.