Lessen Zomer

In de zomer vinden vanwege het warme weer veel buitenactiviteiten plaats. De veranderende weersomstandigheden en de aankomende zomervakantie bieden talloze mogelijkheden om zowel creatief als met de doelen van wereldoriëntatie aan de slag te gaan.

Creatieve lessen beeldende vorming

Verken met de jonge kinderen het strand, kamperen of zomers eten. Of heb het over op vakantie gaan, de zon en je zomer outfit. Met de oudere kinderen kun je wat verder weg door te kijken naar ‘tropische’ dieren, een stedentrip of onbekend land in kaart brengen.

Dramalessen in de zomer

Ook met spel kun je de zomer in de klas halen. Maak tableaus van vakantieboeven, vertel met pantomime een griezelspeurtocht, neem de kleuters mee in een verhaal over zwemmen, acteer een reis of haal topografische kennis op met ‘topodrama’.

Muzikaal de zomer in

Of je nu met de kleuters een bijendans uitvoert, met de kinderen van groep 3 en 4 het weerbericht omzet in muziek, woordritmes seizoenen speelt met groep 5 en 6 of een zomerhit maakt met de bovenbouw, met muziek haal je de zomer in je klas.

Gratis proefabonnement

Onderstaande lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Wil je eens zo’n complete les uitproberen? Schaf dan een gratis proefabonnement aan. Of neem een abonnement op een van onze methodes en krijg direct toegang tot meer dan 900 kunstlessen.

Gratis proefabonnement?

Lessen zomer groep 1-4

Zomerlessen
Lessen winter beeldende vorming
lente lessen
Lessen zomer
Lessen winter beeldende vorming
lente lessen
Blink thema's
Lessen Kinderboekenweek

Lessen zomer groep 5-8

Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Blink thema's
Lessen Zomer
Lessen Zomer
Blink thema's
Lessen Zomer
winterlessen
Blink thema's

Wil je aanvullend materiaal voor de wereldoriënterende vakken, aansluitend bij de zomer? Kijk dan eens naar de digitale kennisbank Meloo Biebbox op de website van Leskracht.

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en seizoenen.

Sport

Kijk ook bij lesideeën over sport en spel zoals voetbal, spelletjes en de Olympische Spelen.