Lessen Winter

Winter, sommige mensen gruwelen van de donkere dagen en de kou. Andere mensen vinden het juist een heerlijke tijd met sneeuw en ijs. Hoe dan ook, mens en dier past zich hierop aan en dat zorgt voor veel onderwerpen om over te leren.

Inspiratie voor de winter

Of je nu met de kleuters het weer bekijkt, onderzoekt wat dieren in de winter doen, een winteroutfit maakt of met de leerlingen van de bovenbouw overwintert op Nova Zembla, het kan allemaal met de winterlessen voor beeldende vorming en drama.

Gratis lessen

En dan is het winter, echt winter. Met sneeuw en ijs. Omdat de leerlingen ook weer naar school komen, kun je daar extra lang van genieten tijdens een leerzame les beeldende vorming. Met deze lessen koppel je beeldende doelen aan natuuronderwijs, geschiedenis en cultureel erfgoed.

Sneeuwpop pret (groep 1-4)
IJsvermaak (groep 5-8)

lessen winter
lessen winter

Lessen Winter voor groep 1-8

Lessen winter
Lessen winter
Lessen winter
Lessen winter
Lessen winter beeldende vorming
Lessen winter
Lessen winter beeldende vorming
lessen kerst drama
lessen winter drama

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en seizoenen.

Kunsteducatie

Ben je op zoek naar lessen over kunst? Creëer en Leer biedt ook lessen over kunstenaars, kunststijlen, architectuur of design.

Wil je behalve inspiratie een van bovenstaande lessen in je klas gebruiken? Schaf dan een abonnement aan voor de methode beeldende vorming of drama en je krijgt toegang tot deze en nog veel meer creatieve lessen compleet met veel filmmateriaal voor leerling én leerkracht.

Meer info over
het abonnement?

Heb je informatieve filmpjes nodig om het thema Herfst handen en voeten te geven? Kijk eens bij SchoolTV.