Een nieuw schooljaar

De zomervakantie is voorbij en voor je zit een klas vol nieuwe leerlingen. Je wil ze een beetje leren kennen en de leerlingen moeten elkaar leren kennen. Met een van onze lessen beeldende vorming of drama start je het schooljaar leuk én leerzaam.

Lesideeën voor een nieuw schooljaar

Tijdens een drama les leren jouw nieuwe leerlingen elkaar razend snel kennen. Met de dramalessen over vriendschap komen ze meer over elkaar te weten. En natuurlijk moet je bij drama veel samenwerken. Een ideale cocktail voor een goede kennismaking.

Zo aan het begin van het jaar is je klas nog kaal. Met een van de beeldende lessen breng je daar zo verandering in. Een portretles kun je heel goed gebruiken voor een klassenkalender. Maar ook de half-ruimtleijke taarten worden vaak gebruikt om er een verjaardagskalender van te maken. Leerzamen lessen waar je het hele jaar prezier van hebt.

Gratis proefabonnement

Onderstaande lesideeën staan in uitgewerkte vorm, compleet met filmpjes, lesbeschrijving en sjablonen op de app van Creëer en Leer. Schaf een gratis proefabonnement aan en probeer eens een paar lessen uit.

Een nieuw schooljaar: lessen groep 1-2 en groep 3-4

Een nieuw schooljaar beeldend
Een nieuw schooljaar beeldend
Een nieuw schooljaar drama groep 1-2
Een nieuw schooljaar beeldend
Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar: lessen groep 5-6 en groep 7-8

Een nieuw schooljaar
Lessen Kinderboekenweek drama
Een nieuw schooljaar beeldend
Een nieuw schooljaar drama
Een nieuw schooljaar beeldend

Proefabonnement?

Wil je aanvullend materiaal voor de wereldoriënterende vakken, aansluitend bij de de start van het nieuwe schooljaar? Kijk dan eens naar de digitale kennisbank Meloo Biebbox op de website van Leskracht.

Meer inspiratie

Creëer en Leer biedt inspiratie voor alle themadagen, feesten en kunst.

Seizoenen

Kijk ook bij lesideeën voor de seizoenen. Met inspiratie voor beeldende vorming en drama.