Alles-in-1 en Les in bouwstenen

De methode Creëer en Leer/beeldend is gebaseerd op de procesgerichte didactiek. Om leerkracht èn leerling kennis te laten maken met deze manier van werken bevat de methode Alles-in-1 lessen. Het zijn lessen waarin de clipjes van de verschillende bouwstenen zijn samengevoegd tot één film.

Je herkent deze lessen op de filterpagina aan de banner in regen-boogkleuren. Op de lespagina herken je de lessen aan de gekleurde tab.

Alles-in-1

Pin met banner

Alles-in-1

Gekleurde tab

Alles-in-1

Bij een Alles-in-1 les zijn de clipjes voor de leerlingen samengevoegd in 1 filmpje. Uiteraard kun je het filmpje af en toe pauzeren om afbeeldingen te bespreken of om de leerlingen vaardigheden te laten oefenen. Dit type les is laagdrempelig voor de leerling en vergt weinig voorbereidingstijd van de leerkracht. Zo maak je  op een prettige manier kennis met de didactische bouwstenen en kun je wennen aan de procesgerichte didactiek.

Les in bouwstenen

Bij een les in bouwstenen is het aanbod voor de leerlingen verdeeld over vier didactische bouwstenen. Hierdoor kun je als leerkracht zelf kiezen welke bouwstenen je aanbiedt én in welke volgorde. Zo daag je de leerlingen meer uit. Ze moeten namelijk zelf de link leren leggen tussen de verschillende bouwstenen. En daarvoor zullen ze creatieve vaardigheden gaan inzetten. In de lesbeschrijving lees je hoe je ze daarbij kunt helpen. Bovendien kun je bij dit type les ook bouwstenen verwisselen. Wil je een werkwijze of beeldaspect vervangen? Pas de les aan zodat het aanbod precies aansluit bij jouw wensen en het niveau van de leerlingen.

Alles-in-1

Lespagina Alles-in-1

procesgerichte didactiek les in bouwstenen

Les in bouwstenen

Wil je meer informatie over de procesgerichte didactiek? Bestudeer dan onze gratis elektronische uitgave.

Achtergrondinformatie over de procesgerichte didactiek vind je op de website van het SLO.

Procesgerichte didactiek

Ontdek hoe de lessen van Creëer en Leer creativiteit stimuleren

Hoe werkt het?

Bekijk de filmpjes over de werking van de website en het gebruik van de lessen.

Leerlijnen

De methode beeldende vorming heeft heldere leerlijnen die aansluiten bij de tussendoelen van het SLO.